Menu Sluiten

Europass-CV


Wat?

Het Europass-CV is dé standaard in Europa. Sinds de start van Europass in 2004 zijn er in Europa reeds meer dan 130 miljoen CV’s aangemaakt. Het is het meest gebruikte CV in Europa.

Waarom het gebruiken?

Gebruik het Europass-CV voor het solliciteren voor een stage, opleiding of werk in binnen- en buitenland.

Waarom uniek?

  • Europees herkenbaar. Het CV biedt een uniforme en herkenbare structuur die alle werkervaring, opleidingen, kwalificaties en vaardigheden duidelijk weergeeft. Het is een perfect visitekaartje om een goed beeld van jezelf te tonen aan een werkgever, recruiter of een toelatingscentrum.
  • Europees erkend en beschikbaar in verschillende talen. Het CV is door de Europese Unie erkend en beschikbaar in 29 talen. Dit zijn de talen van alle landen behorende tot de Europese Unie (lidstaten, kandidaat en potentieel kandidaat lidstaten) en de landen behorende tot de Europese economische ruimte (IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland). De grote meerderheid van de Europese werkgevers kent het CV.
  • Handig en altijd professioneel. De handige online editor is waarschijnlijk één van de sterkste troeven van Europass. Nooit meer hoef je in Office te knoeien met marges, lettertypes en alinea’s om uiteindelijk tot een resultaat te komen waarbij de kleinste verandering leidt tot enorm veel werk en frustraties. Integendeel, de editor zorgt ervoor dat je in een handomdraai een professioneel, verzorgd en goed gestructureerd CV kan maken.
  • Toegang tot de internationale vacatures in een handomdraai. Met één klik publiceer je het CV tegelijkertijd op verschillende internationale jobportalen zoals EURES, Monster, Xing en CV library. Je hoeft dus slechts één keer een CV aan te maken om toegang te krijgen tot internationale vacatures die matchen met jouw profiel.

Voor wie?

Het Europass-CV is gratis beschikbaar voor iedereen die wil solliciteren voor een stage, opleiding of werk in het binnen- en buitenland.

Waar verkrijgbaar?

Maak een CV aan met de online editor. De online editor is gratis en iedereen kan – zelfs zonder een account aan te maken – een CV opmaken (anonimiteit wordt daarbij gegarandeerd). Tussentijds opslaan van een CV op een eigen computer en er later mee verder gaan is mogelijk, evenals opslaan in een clouddienst.

Maak je CV

 

Meer informatie

Solliciteren in het buitenland?

Herken internationaal talent:

Herken Internationaal Talent: Europass voor HR-verantwoordelijken en bedrijven

Tips nodig om te solliciteren?