Menu Sluiten

Europese lancering van de “European Digital Credentials for Learning”

Digitale diploma’s en certificaten gaan niet verloren of beschadigd, ze zijn moeilijker te vervalsen en kunnen met een druk op de knop over de grenzen heen worden gedeeld. Maar hoe weten we of een diploma betrouwbaar is? En hoe kunnen leerinstellingen in heel Europa diploma’s en andere leercertificaten uitgeven in een formaat dat gemakkelijk te genereren en eenvoudig te lezen en te verifiëren is op de plaats van bestemming? Dat is waar we op Europees niveau aan hebben gewerkt.

De Europese Commissie heeft de nieuwe ‘European Digital Credentials for Learning’ ontwikkeld. Ontvangers van European Digital Credentials for Learning kunnen automatisch informatie verifiëren, zoals de identiteit van de toekennende instantie of de kwaliteitsborging van een kwalificatie. European Digital Credentials for Learning hebben authenticiteit in de hele EU en zijn gelijkwaardig aan papieren referenties die dezelfde informatie bevatten.

Europees Commissaris voor Jobs and Social Rights, Nicolas Schmit, zal het lanceringsevenement openen, gevolgd door getuigenissen en live presentaties van gebruikers van de European Digital Credentials for Learning.

Wanneer en waar?

Het online event vindt plaats op 25 oktober van 11.00-12.30 uur CET. U kunt zich hier inschrijven.

Meer info?

Digitale credentials en Europass