Menu Sluiten

Zet de volgende stap!

Het nieuwe Europass-platform gaat vandaag live. Europass is een set van online-tools die gebruikers helpt te communiceren over hun vaardigheden, kwalificaties en ervaringen en hun carrière helpt beheren in een wereld die snel verandert.

De Commissie neemt de eerste stap om de ambitie van de Skills Agenda om levenslang leren voor iedereen een realiteit te maken te verwezenlijken met de lancering van dit platform.

De nieuwe Europass biedt een breed spectrum aan online e-Portfolio-tools en informatie waarmee je je carrière en leerervaringen kunt beheren, ongeacht leeftijd, op welk punt van je carrière je je bevindt:

Als deel van de nieuwe Europass heeft de Commissie met 18 landen samengewerkt om Europass Digital Credentials te testen; authentieke, onvervalsbare officiële erkenningen (bv. kwalificaties, diploma’s, certificaten). Europass Digital Credentials kan papierloze processen en de gemakkelijke erkenning en het begrip van kwalificaties over heel de EU ondersteunen.

De lancering van het nieuwe platform markeert een nieuw hoofdstuk in de modernisering van EU-tools voor vaardigheden als gevolg van de aanname van het Europass-Besluit in 2018 door de Raad en het Parlement.

De Commissie blijft verder werken met de Lidstaten, deelnemende landen en stakeholders op het terrein van de arbeidsmarkt, onderwijs en training om zo Europass toekomstbestendig te maken en de ontwikkeling van zijn functies, inclusief de uitrol van de Europass Digital Credentials.