Menu Sluiten

Oproep gebruikerstest

Gebruik jij zelf de Europass documenten of gebruik je ze binnen je organisatie in het kader van buitenlandse projecten? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de nieuwe Europass?

Wees één van de eersten om te weten hoe de nieuwe Europass eruit zal zien. Doe mee aan de gebruikerstest en help Europass om de nieuwe tools beter aan te passen aan de noden van de gebruikers.

Jij beslist zelf waar en wanneer je de gebruikerstest doet binnen een periode van 2 weken (van 16-27 september 2019). De test neemt maximum 45 minuten in van je tijd. Geïnteresseerd? Stuur ons dan een e-mail met als onderwerp ‘Gebruikerstest nieuwe Europass’ en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wat is Europass vandaag?

Europass bestaat uit 5 documenten die je competenties en kwalificaties zichtbaar en verstaanbaar maken over heel Europa en daarbuiten. Dit is cruciaal wanneer je een opleiding wil gaan volgen, een baan zoekt, ervaring wilt opdoen of reeds hebt opgedaan in het buitenland. Het meest bekende en succesvolste document is het Europass-CV dat reeds meer dan 100 miljoen keer is aangemaakt in Europa sinds de start in 2005. Meer informatie vind je op www.europass-vlaanderen.be.

Waarom een nieuwe Europass?

Door de zich steeds verder ontwikkelde digitalisering, de mogelijkheden van nieuwe technologieën en veranderingen op de arbeidsmarkt besliste de Europese Commissie op 12 April 2018 om het Europass raamwerk aan te passen. Het voornaamste doel daarbij was om eenvoudige moderne tools aan te bieden aangepast aan de huidige noden van onderwijs en de arbeidsmarkt.

In 2020 zal de nieuwe Europass beschikbaar zijn. Deze zal:

  • diensten aanbieden om je eigen competenties en kwalificaties op een digitale manier te communiceren, evalueren en te delen
  • informatie op maat aanbieden over het volgen van opleidingen en over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt over heel Europa
  • diensten aanbieden aan onderwijs- en opleidingsverstrekkers om op een eenvoudige digitale manier informatie over kwalificaties en competenties uit te wisselen