Menu Sluiten

Europass Mobiliteit – nieuwe tool 2024

Europass Vlaanderen is verheugd om aan te kondigen dat ze binnenkort overstappen naar een nieuwe en verbeterde Europass Mobiliteitstool voor het aanvragen van mobiliteitsdocumenten. Deze verandering is het resultaat van onze zoektocht naar een gebruiksvriendelijkere oplossing die de administratie voor gebruikers vermindert en meer flexibiliteit biedt.

Waarom overstappen?

  • Gebruiksvriendelijkheid: De nieuwe tool biedt een intuïtieve en eenvoudige interface en is zodanig ontworpen voor een groter gebruiksgemak.
  • Verminderde administratie: Een efficiënter aanvraagproces zorgen voor een aangename ervaring.
  • Flexibiliteit: Geen login systeem en snelle afwerking van de mobiliteiten.

Ondersteuning tijdens de overgang 

Om de overgang naar het nieuwe systeem zo soepel mogelijk te laten verlopen, stellen we voldoende ondersteunend materiaal ter beschikking op onze website en dit vanaf 8 juli. 

Het overgangsprogramma ziet er als volgt uit:

  • De aanvragen via de huidige tool stoppen op 30 juni, maar de documenten zijn blijven raadpleegbaar en downloadbaar tot 1 augustus. Gelieve tegen 1 augustus alle ingevulde documenten in de huidige tool te downloaden zodat de informatie kan worden gebruikt in het nieuwe systeem.
  • Vanaf 1 augustus accepteren we enkel de aanvragen via het nieuwe systeem /aanvraagmethode.
  • Voor gebruikers die doorgaans hun aanvragen in juli doen bieden wij een oplossing op maat. Zij sturen een mail naar eray.canipek@epos-vlaanderen.be voor de verdere verwerking van hun aanvraag.

Daarnaast organiseert Europass Vlaanderen twee trainingssessies om jullie vertrouwd te maken met deze nieuwe aanvraagmethode.

Zet deze data alvast in jullie agenda:

  • 26 september: Webinar ‘Nieuwe aanvraagmethode Europass Mobiliteiten voor huidige (of ervaren) gebruikers.
  • 26 november: On-site training in Brussel: “Aan de slag met Europass Mobiliteiten” voor nieuwe gebruikers.

Deze sessies bieden een uitgebreide uitleg over de nieuwe aanvraagmethode en het gebruik ervan. Daarnaast zal er ook de mogelijkheid zijn om vragen te stellen.

We kijken ernaar uit om samen met jullie deze nieuwe stap te zetten!