Menu Sluiten

Maak je Europass-profiel aan in 10 stappen

STAP 1:
Maak een EU-login* aan om toegang te krijgen tot alle tools van het Europass-e-Portfolio.

Wat is het verschil tussen een geregistreerde en een niet-geregistreerde gebruiker?
Geregistreerde gebruikers kunnen gebruik maken van alle tools en diensten die Europass aanbiedt. Niet-geregistreerde gebruikers hebben slechts beperkt toegang tot deze tools. Zo hebben niet-geregistreerde gebruikers niet de mogelijkheid om hun loopbaandoelen en interesses te verfijnen en ontvang je geen suggesties op maat van leermogelijkheden en jobs. Je kunt wel zelf op zoek gaan naar mogelijkheden voor leren en werken via de knoppen ‘find a job’ en ‘find a course’.

STAP 2:
Start met het aanmaken van je Europass-profiel. Heb je al een profiel elders of al een Europass-CV? Dan kan je je bestaand profiel of Europass-CV uploaden en bewerken.

STAP 3:
Voeg alle relevante documenten toe aan je profiel en bewaar ze in ‘Mijn bibliotheek’ (diploma’s, certificaten, aanbevelingsbrieven, …)

STAP 4:
Verfijn je vaardigheden en interesses om een betere match te krijgen tussen jouw profiel en leer- en jobmogelijkheden in heel Europa

STAP 5:
Zoek actief of krijg op basis van je profiel automatisch suggesties op maat van leer- en jobmogelijkheden in heel Europa

STAP 6:
Maak je CV in een handomdraai en schrijf je motivatiebrief. Kies tussen verschillende soorten templates.

STAP 7:
Solliciteer voor een job of dien een aanvraag in voor een studie of opleiding rechtstreeks vanuit het Europass-platform.

STAP 8:
Deel (onderdelen van) je profiel met je werkgever of onderwijsinstelling.

STAP 9:
Volg je sollicitaties en aanvragen op via de application tracker.

STAP 10:
Vind specifieke contactgegevens en informatie over leren en werken per land op het Europass-platform.

Succes met je job of opleiding in het buitenland!