Menu Sluiten

Over Europass

Europa’s meest vertrouwde platform voor je opleiding en loopbaan

Of je nu nog studeert, aan je eerste baan begint of naar een nieuwe uitdaging zoekt, met Europass kun je je verworven vaardigheden en kwalificaties, opgedaan in Europa, doeltreffend overbrengen.

Hulp bij de volgende stap in je loopbaan of bij het zoeken naar een opleiding

Europass stimuleert je om de volgende stap te zetten in je opleiding of loopbaan. Het geeft:

  • een goed overzicht van je huidige vaardigheden en ervaring
  • passende mogelijkheden om te leren of te werken in Europa
  • handige modellen voor je cv’s en sollicitatiebrieven
  • uitgebreide informatie over werken en leren in Europa
  • handige links naar diverse organisaties

Zo haal je het beste uit jezelf en vind je in Europa, met behulp van de Europese Commissie, mogelijkheden die passen bij je vaardigheden en ervaring.

Tools die je vooruit helpen

Europass biedt gratis online-tools om studenten, werkenden en werkzoekenden in heel Europa te helpen. Maak, voordat je met solliciteren begint, eens kennis met onze tools:

Europass-profiel

Jouw Europass-profiel helpt je bij het beschrijven van je vaardigheden, het vinden van interessante vacatures en leermogelijkheden, het beheren van sollicitaties en het opstellen van cv’s en sollicitatiebrieven.

Je CV opstellen

Met de cv-editor van Europass kan je:

  • cv’s opstellen en bewerken
  • uit verschillende modellen kiezen
  • cv’s opslaan op je apparaat of in de Europass-bibliotheek
  • gemakkelijk cv’s in 29 verschillende talen uitwisselen.

Sollicitatiebrieven opstellen

Met de editor voor sollicitatiebrieven van Europass kan je gestructureerde, goed verzorgde en professionele sollicitatiebrieven schrijven op basis van verschillende modellen.

Diplomasupplement

Het Europass-diplomasupplement geeft een overzicht van de kennis en vaardigheden die je in het hoger onderwijs hebt opgedaan.

Certificaatsupplement

Het certificaatsupplement geeft een overzicht van de kennis en vaardigheden die je in het beroepsonderwijs en -opleiding hebt opgedaan.

Europass-Mobiliteit

Europass-Mobiliteit helpt je de ervaring die je in het buitenland hebt opgedaan op eenvoudige, uniforme en begrijpelijke wijze te presenteren.

Betrouwbare informatie over studeren en werken in Europa

Europass geeft betrouwbare informatie over leren en werken in verschillende Europese landen door je te verwijzen naar relevante Europese en nationale informatiebronnen. Je vindt er cursussen, vacatures, begeleiding en hulp met validering en erkenning van je kwalificaties.

Digitale credentials Europass

De digitale credentials van Europass zijn digitale certificaten die juridisch gelijkwaardig zijn aan papieren certificaten. Instellingen kunnen je kwalificaties en andere prestaties gratis en op een digitale, niet te vervalsen, wijze vastleggen. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken wanneer je solliciteert naar een baan of je inschrijft aan een universiteit. Met Europass kun je deze gegevens veilig opslaan en delen. Je hebt dan geen papieren kopieën van je certificaten en diploma’s meer nodig.