Menu Sluiten

Diplomasupplement

Wat?

Het Europass-diplomasupplement is een document dat de verworven kennis, vaardigheden en competenties omschrijft van een bachelor- of masterdiploma uit het hoger onderwijs. Het geeft bijkomende informatie over de aard, inhoud, niveau en duur van een opleiding zodat werkgevers en/of onderwijsinstellingen in het buitenland beter begrijpen wat een kwalificatie inhoudt. Het diplomasupplement is samen met de Raad van Europa en de UNESCO ontwikkeld.

Waarom gebruiken?

Op zoek naar een opleiding of werk in het buitenland? Een toekomstige hoger onderwijsinstelling of werkgever wil weten wat een diploma waard is. Het Europass-diplomasupplement is het document bij uitstek om dit te verduidelijken.

Voor wie?

Het Europass-diplomasupplement wordt gratis uitgereikt aan iedereen die een bachelor- of masterdiploma behaald heeft in het hoger onderwijs.

Wat is het niet?

Het Europass-diplomasupplement:

  • vervangt het originele diploma of kwalificatie niet
  • omvat geen automatische erkenning van een diploma of kwalificatie in het buitenland. Voor de erkenning van een Vlaams diploma of getuigschrift in het buitenland neem contact op met NARIC Vlaanderen.

Waar verkrijgbaar?

Het Europass-diplomasupplement wordt uitgereikt door de hoger onderwijsinstelling die het diploma toekent. Na ontvangst van het Europass-diplomasupplement kan het gebruikt worden bij sollicitaties of bij inschrijving bij een onderwijs- of opleidingsinstelling. Elke student mag éénmaal gratis vragen aan de universiteit of hogeschool om het diploma en het bijhorende diplomasupplement in het Engels te ontvangen.

Meer informatie:

Solliciteren in het buitenland?