Menu Sluiten

De nieuwe Europass

In juli 2020 krijgt Europass een nieuwe look en bieden we een waaier aan nieuwe tools aan.

Hoe kan u het meeste uit de nieuwe Europass halen?

De nieuwe Europass geeft je de mogelijkheid om een persoonlijk profiel aan te maken waarmee je een online e-portfolio kunt creëren. Je kunt dan inloggen om je profiel te beheren, een CV aan te maken en al je kwalificaties, certificaten en andere bewijzen van leer- en werkervaringen bij te houden op één veilige plaats.

Neem de volgende stap met de nieuwe Europass-tools!

Maak gratis een Europass-profiel aan door middel van één eenvoudige registratie. Zorg ervoor dat je je vaardigheden, kwalificaties en ervaringen duidelijk omschrijft en actueel houdt. Maar vergeet niet je profiel te vervolledigen met je loopbaandoelen en interesses. 

Door een compleet profiel te verschaffen kan de nieuwe Europass je toegang geven tot relevante leermogelijkheden en vacatures in heel Europa. Een uitgebreid overzicht van je vaardigheden in je nieuw Europass-profiel zal je ook helpen om de ontwikkeling van je eigen leerervaringen en loopbaan op te volgen.

Zo wordt de nieuwe Europass een tool voor levenslang leren.

Wist je dat jij de eigenaar van je Europass-profiel bent en alleen jij kan beslissen welke aspecten van je profiel je wil delen ? Wanneer je bijvoorbeeld solliciteert voor een job, kan jij beslissen welke aspecten van je profiel en welke leerbewijzen je (tijdelijk) wil delen met een potentiële werkgever.

Natuurlijk zijn deze tools gratis en beschikbaar in 29 talen.