Menu Sluiten

De nieuwe Europass

In juli 2020 krijgt Europass een nieuwe look en bieden we een waaier aan nieuwe tools aan.

Hoe kan u het meeste uit de nieuwe Europass halen?

De nieuwe Europass geeft u de mogelijkheid om een persoonlijk profiel aan te maken waarmee u een online e-portfolio kunt creëren. U kunt dan inloggen om uw profiel te beheren, een CV aan te maken en al uw kwalificaties, certificaten en andere bewijzen van leer- en werkervaringen bij te houden op één veilige plaats.

Neem de volgende stap met de nieuwe Europass-tools!

Maak gratis een Europass-profiel aan door middel van één eenvoudige registratie. Zorg ervoor dat u uw vaardigheden, kwalificaties en ervaringen duidelijk omschrijft en actueel houdt. Maar vergeet niet uw profiel te vervolledigen met uw loopbaandoelen en interesses.

Door een compleet profiel te verschaffen kan de nieuwe Europass u toegang geven tot relevante leermogelijkheden en vacatures dwars door Europa. Een uitgebreid overzicht van uw vaardigheden in uw nieuw Europass profiel zal u ook helpen om de ontwikkeling van uw eigen leerervaringen en loopbaan op te volgen.

Zo wordt de nieuwe Europass een tool voor levenslang leren.

Wist u dat u de eigenaar van uw Europass-profiel bent en alleen u kan beslissen welke aspecten van uw profiel u wil delen. Wanneer u bijvoorbeeld solliciteert voor een job, kan u beslissen welke aspecten van uw profiel en welke leerbewijzen u (tijdelijk) wil delen met een potentiële werkgever.

Natuurlijk zijn deze tools gratis en beschikbaar in 29 talen.

Zo zal het nieuwe Europass-platform eruitzien: