Menu Sluiten

Deze webpagina’s zijn bedoeld voor onderwijsinstellingen en organisaties die Europass-Mobiliteit uitreiken of overwegen dit te gaan doen. Op deze pagina’s vind je informatie over de tool, handige hulpmiddelen, hoe je concreet aan de slag gaat en antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ’s). Als eerste gebruiker raden we je ten sterkste aan om eerst deze pagina’s door te nemen vooraleer je doorgaat naar de tool zelf.

Ga naar de tool


De tool

De Europass-Mobiliteit is eenvoudig aan te vragen via de online Europass-Mobiliteitstool. Europass biedt alle zendende organisaties de mogelijkheid om Europass-Mobiliteitsdocumenten af te leveren aan de individuele deelnemers en om de inhoud van de leer- en werkervaring samen met de ontvangende organisatie vorm te geven. De betrouwbaarheid van de informatie wordt gegarandeerd door:

  • de uniforme presentatie en structuur van de documenten,
  • de ondertekening van zowel de zendende als de ontvangende organisatie,
  • het unieke identificatienummer van het document en
  • de Europese erkenning van het document.

Om toegang te krijgen tot de tool, klik je op de knop ‘Ga naar de tool’. In een eerste stap moet je je (als organisatie) registreren met je emailadres. Je krijgt een paswoord toegewezen door het systeem. Eens geregistreerd, kan je Europass-Mobiliteitsdocumenten aanmaken en beheren. Met je emailadres en wachtwoord kan je inloggen in de tool wanneer het jou past om verder te werken aan reeds aangemaakte Europass-Mobiliteitsdocumenten.

Tip 1: Je krijgt een paswoord toegewezen door het systeem. Hou dit voor jezelf goed bij want je kan dit niet wijzigen.
Tip 2: Je kan meerdere gebruikers aan je (organisatie) account toewijzen zodat je kan samenwerken met andere collega’s aan dezelfde documenten.
Tip 3: Gebruik de handleiding voor zendende organisaties voor nog meer tips en om je stap voor stap te helpen bij het aanmaken van de Europass-Mobiliteitsdocumenten (zie ‘Handige hulpmiddelen en documenten’).
Tip 4: Wist je dat je als Erasmus+ begunstigde in de tool ook je grant agreement (leerovereenkomst) voor leerlingen en personeel kan aanmaken in één beweging samen met de Europass-Mobiliteitsdocumenten?