Menu Sluiten

Kernboodschappen

Covid-19 exit response: context

 1. Wanneer we de gezondheidscrisis achter ons laten, zal het bekampen van werkloosheid en het ondersteunen van de nodige verhoging en heroriëntatie van vaardigheden één van de eerste prioriteiten van Europa zijn.
 2. Naast ondersteuning op korte termijn om mensen hun job te helpen behouden, zullen vele mensen in de komende weken en maanden een nieuwe job moeten vinden.
 3. Mensen hebben nood aan informatie en de juiste hulpmiddelen om tewerkstelling en opleidingsmogelijkheden te vinden en hun vaardigheden toonbaar te maken.
 4. In het licht van het uitbreken van Covid-19 wil de Europese Commissie verzekeren dat de nieuwe Europass beschikbaar is om ondersteuning te bieden aan de vele mensen die het hoofd moeten bieden aan de nieuwe uitdagingen op de arbeidsmarkt en die almaar meer zich tot online tools zoals Europass zullen wenden.

Kernboodschappen voor individuele eindgebruikers

 1. Neem de volgende stap met Europass.
 2. Europass is uw gratis verzameling van online hulpmiddelen en informatie die u helpt om uw loopbaan te beheren doorheen uw leven.
 3. Zoek naar vacatures doorheen de EU. Registreer om een profiel aan te maken en suggesties voor interessante jobs gebaseerd op uw vaardigheden en interesses te ontvangen.
 4. Zoek naar opleidingen doorheen de EU. Registreer om een profiel aan te maken en suggesties voor interessante opleidingen gebaseerd op uw vaardigheden en interesses te ontvangen.
 5. Maak een gratis Europass-profiel aan om uw leer-en werkervarignen in Europa te beheren.
 6. Accentueer uw vaardigheden, kwalificaties en ervaringen met Europass-tools zodat ze overal in Europa kunnen begrepen worden.
 7. Definieer uw loopbaan- en leerdoelstellingen met de digitale tools van Europass.
 8. Vind betrouwbare nationale informatie- en contactpunten over werken en leren in Europa met Europass.
 9. Beheer en bewaar al uw loopbaangerelateerde informatie op een veilige manier in één EU-tool.
 10. Ontwerp CV’s en sollicitatiebrieven op een eenvoudige manier met ebruik van de gegevens die in uw Europass zijn opgeslagen.
 11. Beheer uw loopbaan met Europass-tools, of u nu begint in uw eerste job of zoekt naar nieuwe uitdagingen.
 12. Ontvang en deel veilig en gratis digitale graden, diploma’s en certificaten van onderwijs- en opleidingsinstellingen met Europass Digital Credentials.
 13. Verkrijg toegang tot alle Europass-tools en informatie om uw loopbaan en leerervaringen te beheren in 29 Europese talen.

Kernboodschappen voor werkgevers

 1. Europass biedt een gratis verzameling van online hulpmiddelen en informatie om uw personeel te ondersteunen.
 2. U kan gestructureerde gegevens en informatie rechtstreeks van de kandidaten/sollicitanten ontvangen.
 3. U kan het gratis Europass-profiel en de Europass-tools gebruiken om uw personeel te ondersteunen bij de registratie van hun professionele ontwikkeling en het nadenken over hun noden met betrekking tot vaardigheden.
 4. U kan betrouwbare Europass Digital Credentials, i.e. graden, diploma’s en certificaten van onderwijs-en opleidingsinstellingen, ontvangen en legaliseren.
 5. U verkrijgt toegang tot betrouwbare informatie over vaardigheden en kwalificaties in Europa, met inbegrip van het vergelijken en begrijpen van kwalificatiekaders en -systemen.

Kernboodschappen voor verstrekkers van opleidingen en onderwijs

 1. Europass biedt een gratis verzameling van online hulpmiddelen en informatie om uw leerders te ondersteunen en vaardigheden en kwalificaties in Europa te begrijpen.
 2. U kan gestructureerde gegevens en informatie rechtstreeks van de kandidaten ontvangen.
 3. U kan het gratis Europass-profiel gebruiken om studenten te ondersteunen bij het registreren van hun formele, niet-formele en informele leerervaringen tijdens hun studies, zich te bezinnen over hun leerervaringen en om hun bestanden en diploma’s op te slaan.
 4. U kan betrouwbare Europass Digital Credentials, i.e. graden, diploma’s en certificaten van onderwijs-en opleidingsinstellingen, uitgeven en legaliseren. li>U verkrijgt toegang tot betrouwbare informatie over vaardigheden en kwalificaties in Europa, met inbegrip van het vergelijken en begrijpen van kwalificatiekaders en -systemen en het begrijpen van tendenzen betreffende vaardigheden.
 5. U kan Europass-documenten zoals de Kwalificatiesupplementen en de Europass-Mobiliteit uitgeven om mensen te helpen hun vaardigheden, kwalificaties en ervaringen kenbaar te maken.

Kernboodschappen voor begeleidings- en ondersteuningsdiensten

 1. Europass biedt een gratis site van online tools en informatie om transparantie en het begrijpen van vaardigheden en kwalificaties in Europa te ondersteunen.
 2. Europass-tools communiceren over vaardigheden en kwalificaties om levenslang leren of de overgang tussen werken en leren te ondersteunen.
 3. U bent een essentieel onderdeel van het bouwen en implementeren van Europass.
 4. U kan klanten begeleiden en ondersteunen door middel van Europass-tools om zo hun leerervaringen en loopbaan te beheren.