Menu Sluiten

Handige hulpmiddelen en documenten

Handleidingen voor zendende en ontvangende organisaties

Er zijn drie handleidingen opgesteld:

In de handleiding voor zendende organisaties wordt de aanmaak van de Europass-Mobiliteiten via de tool stap voor stap uitgelegd aan de hand van print-screens. De handleiding voor ontvangende organisaties dien je enkel te gebruiken als je de ontvangende organisatie ook toegang wil geven tot de tool om de omschreven competenties te bekijken en eventueel aan te passen en/of om de ontvangende organisatie digitaal de Europass-Mobiliteitsdocumenten te laten handtekenen.

Handleiding export Erasmus+ mobility tool naar Europass Mobiliteitstool

Voor goedgekeurde Erasmus+ projecten is het mogelijk om persoonsgegevens (van de houder en de ontvangende partner) te exporteren uit de Erasmus+ Mobility tool of de Beneficiary Module en deze te importeren in de Europass-Mobiliteitstool. Op die manier kan je veel dubbel werk uitsparen.

Tutorials

Naast de handleidingen hebben we ook een aantal korte tutorials gemaakt om je te helpen aan de slag te gaan in de tool. Deze vind je hier terug op het Europass Vlaanderen – youtube kanaal.

Leidraad Europass-Mobiliteit

In de leidraad wordt er voor elk onderdeel van het Europass-Mobiliteit document omschreven welke inhoud of omschrijving er verwacht wordt. Het geeft heel concreet weer wat er onder welk veld kan ingevuld worden.  

Goede voorbeelden van Europass-Mobiliteit

We hebben twee voorbeelden van ingevulde Europass-Mobiliteiten uitgewerkt ter inspiratie:

Sjablonen voor toestemming van houders Europass-Mobiliteit

In de tool vind je twee sjablonen, namelijk ‘Toestemming leerlingen/minderjarigen’ en ‘Toestemming volwassenen’, om toestemming te verkrijgen van de houders om hun persoonsgegevens in te voeren in functie van het aanmaken van de Europass-Mobiliteit documenten. Dit zijn geen verplichte standaarddocumenten maar ze dienen als hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je persoonsgegevens gebruikt volgens de GDPR-wetgeving. Je kan ze ook downloaden in de tool zelf.

Sjablonen Erasmus+ Grant Agreement – Personel en Learning Agreement

Begunstigden van het Erasmus+ Programma hebben de mogelijkheid om de leerovereenkomst (grant agreement) voor leerlingen en personeel in te vullen terwijl ze de Europass-Mobiliteit invullen. Gegevens van de zendende organisatie, de gastorganisatie en de houder zelf worden automatisch overgezet van het Mobiliteitsdocument naar de andere documenten. Meer info over de werkwijze vind je in de tool zelf en in de handleiding voor zendende organisaties.