Menu Sluiten

Handleidingen

Europass-Mobiliteit handleidingen

  Er zijn drie handleidingen opgesteld:

  • De handleiding voor de zendende organisatie,
  • De handleiding voor de ontvangende organisatie in het Frans en
  • De handleiding voor de ontvangende organisatie in het Engels.

  In de handleiding voor zendende organisaties wordt de aanmaak van de Europass-Mobiliteiten via de tool stap voor stap uitgelegd aan de hand van print-screens. De handleiding voor ontvangende organisaties dien je enkel te gebruiken als je de ontvangende organisatie ook toegang wil geven tot de tool om de omschreven competenties te bekijken en eventueel aan te passen en/of om de ontvangende organisatie digitaal de Europass-Mobiliteitsdocumenten te laten handtekenen.

  Voor goedgekeurde Erasmus+ projecten is het mogelijk om persoonsgegevens (van de houder en de ontvangende partner) te exporteren uit de Erasmus+ Mobility tool en deze te importeren in de Europass-Mobiliteitstool. Op die manier kan je veel dubbel werk uitsparen. Dit staat beschreven in de handleiding "Export Erasmus+ Mobility Tool naar Europass Mobiliteitstool".

  Opgelet: dit geldt enkel voor projecten goedgekeurd tot en met 2021. Vanaf 2022 wordt er een nieuwe Erasmus+ Mobility tool in gebruik genomen en zal er een nieuwe handleiding ontwikkeld worden.

Handleiding EU-login aanmaken

Je kan hier de handleiding voor het aanmaken van een EU-login downloaden.

Handleiding en tutorial 2FA toevoegen aan je EU-login

Voor het opzetten van een tweefactorsautenticatie (2FA) in je EU-login account, kan je de handleiding en de tutorial hier raadplegen.