Menu Sluiten

Onderwijs-, opleidingsinstellingen of vrijwilligersorganisaties

Ben je een organisatie die buitenlandse leerervaringen en/of stages (mee) organiseert? Dan kan je gebruikmaken van de gratis Europass diensten. Deze bieden vele voordelen voor jouw organisatie en voor je doelgroep.


Europass-Mobiliteit

Organiseert jouw organisatie buitenlandse leerervaringen en/of stages? Zorg er voor dat je deelnemers een Europass-Mobiliteit krijgen!
De Europass-Mobiliteit is een document dat de vaardigheden en competenties omschrijft die verworven zijn tijdens een leerervaring of stage in het buitenland of in een andere taalgemeenschap binnen België (Duitstalige of Franstalige Gemeenschap).

Dit kan via de online tool: Maak je Mobiliteit

Een mobiliteit aanvragen kan in drie eenvoudige stappen:

Troeven van een Europass-Mobiliteit:

  • Waardeer en valideer de opgedane competenties van de cursist, stagiair, leerling,…
  • Geef een meerwaarde aan je buitenlands project door het doel en de uitkomsten van je buitenlandse leerervaring of stage te documenteren
  • Geef je leerlingen of cursisten een extra troef op de arbeidsmarkt. Vergeet je Europass-Mobiliteit niet toe te voegen aan je CV!
  • Professionaliseer je eigen werking
  • Communiceer de leeruitkomsten en competenties op een heldere en transparante manier met de ontvangende organisatie

Ondersteuning

Europass Vlaanderen biedt je organisatie gratis ondersteuning aan om het Europass-Mobiliteitsdocument aan te maken en uit te reiken:

  • Trainingen. Elk jaar organiseert Europass gratis trainingen. Je leert competenties (h)erkennen en op een eenduidige manier verwoorden in het correcte, actuele en zakelijke sollicitatie jargon. Tijdens de training ga je aan de slag met Europass-Mobiliteitstool. Houd de kalender in de gaten.
  • Online helpdesk. Voor vragen over Europass-Mobiliteit kan je steeds terecht op het nummer 02 506 04 48 van maandag-donderdag tussen 8u-16u.
  • Uitreikingspakketten. Bij het uitreiken van de Europass-Mobiliteit documenten aan je deelnemers kan je een uitreikingspakket aanvragen. Dit bevat een officiële Europass-map, een pen, blocnote en naast algemene sollicitatietips ook uitleg over Europass Mobiliteit en het gebruik ervan.
  • Promotiemateriaal vind je hier

Lees meer …


Europass-e-Portfolio

Maak een Europass-profiel en CV aan met je leerlingen of studenten als een eerste stap in hun verdere loopbaan. Reflecteer over hun professionele wensen en doelstellingen en integreer het Europass-CV in je sollicitatie- en taallessen en in al je loopbaanbegeleidingsactiviteiten. Het Europass-CV laat je leerlingen of studenten toe om hun kwalificaties, werkervaringen en competenties in het correcte, actuele en zakelijke sollicitatie jargon aan een werkgever te presenteren. Leer hun kwaliteiten, werkervaringen (stage, vrijwilligerswerk, …) en competenties overtuigend te verwoorden. Via de online editor maak je gratis het CV en motivatiebrieven aan.

Lees meer…


Diplomasupplement

Het Europass Diplomasupplement is een document dat de verworven kennis, vaardigheden en competenties omschrijft van een bachelor of master diploma. Het geeft bijkomende informatie over de aard, inhoud, niveau en duur van de gevolgde opleiding zodat werkgevers en/of onderwijsinstellingen in het buitenland beter begrijpen wat de kwalificatie inhoudt. Het zorgt ervoor dat de kwalificaties van hoger onderwijs op Europees niveau uniform en transparant zijn. Het Europass Diplomasupplement wordt uitgereikt door de hoger onderwijsinstelling die het diploma toekent.
Bekijk hier de richtlijnen van het EU- format voor een diplomasupplement.
Daarnaast vindt u op deze pagina de template voor een diplomasupplement.

Lees meer …


Certificaatsupplement

Het Europass Certificaatsupplement is een document dat de verworven kennis, vaardigheden en competenties omschrijft van de gevolgde beroepsopleiding en -ervaring. Het geeft bijkomende informatie over de aard, inhoud, niveau en duur van de gevolgde opleiding zodat werkgevers en/of onderwijsinstellingen in het buitenland beter begrijpen wat je kwalificatie inhoudt.
De Europass Certificaatsupplementen zijn te bekijken op www.europass-vlaanderen.be/cs.

Lees meer …